top of page
  • EM Kristiansen

Historien bak reiki

Updated: Feb 16

Oppdag helbredende energier.


Reiki er en gammel og kraftig helbredende praksis som har tiltrukket seg oppmerksomhet og beundring fra mennesker over hele verden. I denne artikkelen gir jeg en kort presentasjon av veien fra opprinnelsen og frem til dagens mer moderne, vestlige variant av reiki.
Helbredende energier


Oppdagelsen av reiki


Reiki ble oppdaget på slutten av 1800-tallet av en japansk buddhistisk munk ved navn Mikao Usui. Usui var en mann på en åndelig søken og ønsket å finne en metode for helbredelse som ikke bare kurerer kroppen, men også balanserer sinnet og sjelen. Etter mange års søken og studier av religiøse tekster, oppnådde han sin opplysning under en meditasjonsretreat på et fjell i Japan. Dette førte til oppdagelsen av reiki og utviklingen av Usui System of Natural Healing.

Utviklingen av reiki

Etter å ha oppdaget reiki, viet Usui sitt liv til å undervise og dele denne helbredende praksisen med andre. Han etablerte en skole i Tokyo og begynte å trene reikimestere som skulle videreføre hans arbeid. Reiki fikk gradvis aksept og popularitet i Japan, og Usui fortsatte med å undervise og helbrede mennesker til sin død.


Spredning av reiki til Vesten

På 1900-tallet begynte reiki å få fotfeste utenfor Japan. Det var en japansk-amerikansk kvinne ved navn Hawayo Takata som spilte en viktig rolle i å introdusere reiki til Vesten. Takata ble helbredet av reiki under et besøk i Japan og bestemte seg for å lære denne kunnskapen selv. Hun brakte reiki til Hawaii og begynte å undervise og helbrede mennesker der. Takata opplærte også flere reikimestere som senere spredte reiki videre til Nord-Amerika og Europa.


Moderne reikipraksis


I dag er reiki en etablert og anerkjent helbredelsesmetode over hele verden. Det finnes forskjellige reikitradisjoner og tilnærminger, inkludert Usui reiki, Karuna reiki, og Holy Fire reiki, blant andre. Reiki praktiseres av utdannede reikimestere som bruker sine hender til å kanalisere universell energi til klientene. Målet er å gjenopprette balanse i energifeltet og fremme helbredelse på fysisk, emosjonell og åndelig nivå.


Fordeler og bruk av reiki


Reiki har vist seg å ha mange fordeler, inkludert reduksjon av stress og angst, lindring av smerte og ubehag, styrking av immunsystemet og forbedring av generell helse og velvære. Den kan brukes som et supplement til konvensjonell medisinsk behandling og er trygg og ikke-invasiv.


Konklusjon


Reiki er en praksis som har overlevd tidens test og fortsetter å fascinere og hjelpe mennesker over hele verden. Den har en rik historie som strekker seg tilbake til Japan på 1800-tallet og har siden spredt seg til alle hjørner av kloden. Enten du er nysgjerrig på å lære reiki eller ønsker å motta en helbredende behandling, er reiki en verdig praksis å utforske for å oppnå balanse og helbredelse på alle nivåer av ens vesen.

23 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page